حساسیت به نیکل

گردآورنده:دکتر محمد ابراهیمی راد، تاریخ:1394/12/13

آیا میدانستید که اکثر وسایلی که در طول روز با آن سروکار دارید از فلزی به نام نیکل ساخته شده است ؟ مانند زیپ و یا دکمه های لباسهایتان و یا وسایل فلزی آشپزخانه مانند چاقو و قیچی و یا حتی غذاهایی که سرشار از نیکل هستند مانند شکلات و آجیل و عدس.

خیلی از افراد ممکن است مشکلی با کارکردن با این وسایل و یا خوردن این نوع غذاها نداشته باشند، اما هستند کسانی که در برخورد با این وسایل و یا خوردن این غذاها دچار خارش و حتی اگزما میشوند.

اما درمان چیست ؟

متاسفانه باید بگوییم که تنها راه جلوگیری از حساسیت های ناشی از برخورد با نیکل، دوری کردن از این فلز است. مثلا از طروف استیل برای پخت و پز استفاده نکنید و بجای آن از ظروف شیشه ای میتوانید استفاده کنید.

شاید دیده باشید کسانی را که در قسمت دکمه های شلوارهایشان در قسمت ناف شکمشان ، اگزمای پوستی رخ داده است و یا کسانی که در اثر مصرف غذاهای نیکل دار، دچار اگزماهای پوستی شده اند.

در اینجور افراد باید بجای مصرف غذاهایی مانند:

شکلات، آجیل، نخود، لوبیا، عدس، لپه، ماش و نوشیدنی های نیکل دار

از این مواد غذایی بیشتر استفاده شود:

تخم مرغ، لبنیات، پروتئین ها، برنج و مرکبات

در صورت مواجه شدن با علائم حساسیت های پوستی ، فورا به یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید.